10 gode grunde til at få massage i gravidteten

Det er vidunderligt at have en tid til sig selv, hvor man finder ro go afslapning og mærker den velvære og glæde, der skal til for at lade ordentligt op til en travl hverdag igen.

Kontakt til barnet
Masage er en stund, der giver rum og ro til en dybere kontakt mellem dig og dit barn. Allerede inden dit barn er født, kan du her gøre noget godt for jer begge.

Stress reducerende
Stress er den moderne epidemi, og gravide kvinder bliver også stressede, især fordi der kommer mange ekstra ting til som f.eks. flytning, istandsætning af bolig, bekymringer om parforhold, andre søskende, økonomi m.v. Massage medvirker til at reducere stress niveauet og er derfor en måde at holde sin krop og sit barn stressfri under graviditeten.

Hævede fødder og hænder
En nænsom og blid benmassage reducerer væske i fødder og hænder

God søvn
Du får en dybere og roligere søvn, når du har fået en langsom og behagelig massage

Kropsbevidsthed
Graviditet er kroppens tid og et godt tidspunkt at få kontakt med og bevidsthed om sin krop. Massage kan lære dig at tolke kroppens signaler til gavn for kontakt til dit barn, graviditet og fødslens forløb.

Bækkensmerter
En stor del af graviditetsbetingede bækkensmerter kan behandles med specielle massage teknikker, og det er vigtigt at komme i gang tidligt i graviditeten. “At tage sig sammen” og negligere smerterne forværrer smerterne, når man er gravid.

Generelle graviditetsgener
En graviditet kan være fuld af kropslige gener og smerter. De fleste graviditetsgener kan afhjælpes og lindres gennem massage.

Graviditets depression
En graviditet er ikke altid “lykkelige omstændigheder”. Der er gravide, der oplever graviditeten som en uoverskuelig tung og trist periode i deres liv. En del bliver direkte deprimeret. Hyppige massager letter depressionen. Det kan være en god ide at lære din partner op i at give dig massage. Der skal nemlig hyppige og regelmæssige massager til at ændre på en depressiv tilstand, så det bliver både mere tilgængeligt og billigere, hvis det kan foregå hjemme.

Forberedelse til fødsel
Massage kan indgå i din måde at forberede dig til fødslen på. Det har vist sig, at regelmæssige massager den sidste måned op til fødslen påvirker din smertetærskel, så du oplever fødslen mindre smertefuld.

Øget selvværd
Der er mange ting på spil for den gravide kvinde. Massage hos en dygtig massageterapeut, hvor samtale også indgår, øger kvindens forståelse for og tro på sig selv. Det øger også glæden ved livet og graviditeten og styrker derfor muligheden for en god fødsel.

 

Skrevet af Bente Nørgård jordmoder og massageterapeut og Gitte Theil, massageterapeut og fødselshjælper

FacebookFacebook